Lammin vapaaseurakunta

Koronan aikaan

Julkaistu: 18.3.2020 klo 14:01

Maailma muuttui nopeasti, ja palanneeko se enää koskaan täysin ennalleen? Koronaviruksen edellyttämät voimakkaat toimet koskettavat yhteiskuntia laajasti. Myös kristillinen toiminta ja seurakuntien työ on muutoksessa. Lammin vapaaseurakuntakin on siirtynyt useimpien tilaisuuksien suhteen ”nettiseurakuntien” joukkoon. Ilmoitetut tilaisuudet pidetään, mutta ilman suurta yleisöä. Puheet videoidaan netistä jälkeenpäin katsottaviksi — muutaman tunnin tai parin päivän viiveellä.

Kaiken keskellä on tärkeää säilyttää kaksi asiaa: viisaus ja luottamus. On viisasta noudattaa koronapandemian edellyttämiä varotoimenpiteitä. Se on vastuullisuutta ja lähimmäisenrakkautta. Emme ajattele vain itseämme vaan kaikkien parasta. Samalla on hyvä muistaa, mitä kaikkivaltias ja iankaikkinen Jumala on puhunut ja puhuu. Emme pohjimmiltaan ole minkään maailmaan liittyvän voiman armoilla. Meillä on etuoikeus rukoilla ja saada rukousvastauksia. Raamattu ja historia ovat täynnä esimerkkejä siitä, mitä Jumala tekee ahdinkojenkin aikoina. Pidetään siis katse Jeesuksessa. Pää kylmänä mutta sydän lämpimänä.

Kaikkein tärkeintä on muistaa: uskon kautta Jeesukseen Kristukseen meillä on iankaikkinen elämä. ”Elämmepä siis tai kuolemme, me olemme Herran omat” (Room. 14:8).

Päivö Juntumaa

Lammin vapaaseurakunnan pastori.


Lammin vapaaseurakunta

Auttoisten rukoushuone