Lammin vapaaseurakunta

Kaipaamme turvaa

Julkaistu: 27.6.2023 klo 12:26

Maailma on levoton paikka, hankala, pelottava ja ahdistava monella tavalla. Pelon aiheet ovat todellisia, kuten jokainen uutisia seurannut tietää. Salakavalasti uhka perusturvallisuuden horjumisesta on tullut todelliseksi myös Suomessa.

Näin ei ollut ihmishistorian alussa, ja tulee vielä aika, jolloin kaikki on jälleen hyvin. Onko tämä tyhjää toiveajattelua? Ei, mutta sille on ehtonsa. Asia ei ole itsestään selvä.

Kun Jumala loi ensimmäiset ihmiset, hän loi heidät parhaaseen mahdolliseen ympäristöön. Hän oli itse paljon heidän seurassaan Kolminaisuuden toisen persoonan, Jeesuksen kautta. Kaikki oli hyvin. Ei riitoja, ei uhkia, ei syyllisyyttä, ei pelkoa — ei mitään pahaa.

Sitten tuli ylpeys, jota seurasi tottelemattomuus. Kun ensimmäiset ihmiset erehtyivät luulemaan omien tunteidensa ja tahtonsa mukaisia valintoja Jumalan tahtoa parempina, tie tuhoon oli avattu.

Sillä tiellä olemme. Ylpeys ja omat halut — ne eivät vie vapauteen, vaikka puoli maailmaa kirkuu niiden perään. Ne vievät orjuuteen.

Vapauden tie on suhde Jumalaan. Se olotila, johon ihmiset alun perin luotiin. Se on ainoa vaihtoehto, mutta muuta ei tarvita, koska se on täydellinen vaihtoehto. Tie sisäiseen vapauteen, josta seuraa myös rohkeus.

Tule Jeesuksen luo, lue Raamattua ja hakeudun uskovien yhteyteen.

Päivö Juntumaa

Lammin vapaaseurakunnan pastori.


Lammin vapaaseurakunta

Auttoisten rukoushuone