Lammin vapaaseurakunta

Vapahtaja, Kristus ja Herra

Julkaistu: 24.12.2023 klo 20:19

Kun Herran enkeli ilmestyi yöllä laumaansa paimentaville beetlehemiläismiehille Jeesuksen syntymästä, he mainitsivat lapsesta kolme titteliä: ”Hän on Vapahtaja, Kristus, Herra.” Enkelin seuraksi paikalle ilmestynyt kokonainen enkelijoukko viritti mahtavan ylistyksen tapahtuneen johdosta.

Ja syystä. Jeesus on Vapahtaja, Kristus ja Herra. Ja se on ylistyksen arvoista, arvokkaampaa kuin mikään muu maailmassa.

Kun Herran enkeli ilmoitti beetlehemiläiselle rakennusmiehelle Joosefille tämän morsiamelle syntyvästä lapsesta, enkeli antoi samalla määräyksen lapsen nimestä: ”Sinun on annettava hänelle nimeksi Jeesus, sillä hän vapauttaa kansansa sen synneistä.” Jeesus on Vapahtaja.

Kun Johannes Kastaja kastoi Jeesuksen Jordanjoessa, Pyhä Henki laskeutui tämän päälle heti vedestä noustessa. Jeesus voideltiin tehtäväänsä, sovittamaan kansan synnit. Kristus tarkoittaa voideltua. Jeesus on Jumalan voideltu. Tämän syntien sovituksen vastaanottaminen tuo vapauden. Vain synnittömän Jeesuksen uhri kelpaa sovituksen perusteeksi. Mutta se sovitus oli täydellinen ja riittää jokaiselle.

Kuollessaan ristillä Jeesus toi jokaiselle ihmiselle mahdollisuuden sekä sovitukseen että vapauteen kaikesta pahasta, kaikista Paholaisen aikaansaannoksista. Vaikka paha vaikuttaa edelleen maailmassa monella tavalla, sille tulee loppu. Eräänä päivänä Jeesus yksin on Herra, ja hänen kuningaskuntansa on ikuinen. Siksi Jeesus on myös Herra. Koska hän on Vapahtaja ja Kristus, hän on kuninkaiden Kuningas ja herrojen Herra.

Päivö Juntumaa

Lammin vapaaseurakunnan pastori.


Lammin vapaaseurakunta

Auttoisten rukoushuone